Zöld Karácsonyi Dekorációk

Zöld Karácsonyi Dekorációk

A karácsonyi előkészületek általában jó nagy környezetterheléssel járnak, gondoljunk csak a dekorációkra. Kis manócskák, ilyen-olyan mécsesek, fityegők, porfogók a polcra… A legjobb ezekre nemet mondani! 🙂

A boltok polcain sajnos leggyakrabban távol-keleti portékák találhatók, melyek ökológiai lábnyoma óriási! Legtöbbször műanyag vackok, melyeket néhány év múlva kihajítunk. Ezek azonban nem tűnnek el a Föld színéről, hanem vagy egy szeméttelepen kötnek ki, ahol elégetik/elássák őket (mindkettő nagyon káros!), rosszabb esetben valahol a természetben kuksolnak, ahol akár évszázadokig mérgezik az Élővilágot.

Sajnos még akkor is nagy a környezetterhelés, ha természetes(nek tűnő) anyagokból készültek, hiszen ezeket a termékeket is mind szállítani, csomagolni kell, ami szintén nem kis környezetterheléssel jár.

De nem kell szomorkodni, mert a Természet mindent megad ahhoz, hogy Karácsonyi Köntösbe öltöztethessük Otthonunkat!

Ha magunk nem is állunk neki, csodásan tehetséges kézművesek élnek kis hazánkban, akik hasonlókat készítenek, magyar vesszőből:

Takács Judit Vesszőfűző (akinél én is fonni tanulok 🙂 ): https://www.facebook.com/Tak%C3%A1cs-Judit-vessz%C5%91F%C5%B0Z%C5%91-101395555008976

Barka Műhely: https://www.facebook.com/Barka-m%C5%B1hely-309510922970781

Válasszuk a hazai kézműves termékeket!

Viszont itt is – mint mindenütt – fő a mértékletesség! 🙂