Halloweeni dekoráció – gyerekfoglalkozás is

Halloweeni dekoráció – gyerekfoglalkozás is

A legtöbb ünnep nagy csapást mér a természetre. Ennek oka a szokásainkban rejlik: elkezdünk vásárolgatni, hogy hangulatba hozzuk magunkat,otthonunkat, ajándékokat veszünk szeretteinknek, hogy érezzék, fontosak a számunkra…

Azonban mind-mind előbb-utóbb szemét lesz. 🙁

Nem könnyű ezeket a belénk ívódott szokásokat egyik pillanatról a másikra magunk mögött hagyni. Sok apró lépés és elszántság szükséges (de nem árt minél hamarabb elkezdeni, saját magunk és a természet érdekében is 🙂 )

Ha eljutottunk odáig, hogy szeretnénk változtatni túlfogyasztási szokásainkon, jó ötlet, hogyha szeretnénk valamit – jelen esetben halloweeni dekorációt a házba -, először nézzünk körbe otthon!

Ezeket a jópofa dekorációkat könnyen elkészíthetjük maradék fából. Ráadásul gyerekeknek (és felnőtteknek 😀 ) is kiváló délutáni foglalatoskodás a formák tejfestékkel való kipingálása! 🙂

halloweeni dekoráció fából

Egy jó és környezettudatos alapanyag a “maradék fa”, ami leggyakrabban építkezések során a méretrevágás során keletkezik és kis mérete miatt nem tudnak már vele mit kezdeni. Lehet, hogy otthon is akad nekünk belőle, de ismerőseinknél, rokonainknál majdnem biztos, hagy találunk.

A különböző formákat dekopirfűrésszel vágtam ki, majd egy kis csiszolópapírral simára dörzsoltem őket (a pók formához egy nagyobb, egy kisebb és két mini kört vágtam ki):

halloweeni zöld dekoráció

Mitől “Zöld”?

  • Nem kell újabb fákat kivágni értük, mivel maradékfából készültek.
  • Nincs szállítás és csomagolási “lábnyoma”. A legtöbb bolti dekoráció sokezer km-re tőlünk készül, műanyagba csomagolva.
  • Nem kell elmennünk érte a boltba, így üzemanyagot sem pöfögtetünk.
  • A tejfesték gyakorlatilag természetesen színezett mész. Ráadásul – habár a különböző színek zacskóban találhatók-, óriási mennyiségűvé higíthatók (mivel por formájában lehet kapni őket), így összességében jóval kevésbé van becsomagolva, mint például a hagyományos vízfestékek.

halloweeni dekoráció fából
halloweeni dekoráció fából
halloweeni dekoráció fából
halloweeni dekoráció fából
halloweeni zöld dekoráció