Gyapjú kulacstartó – nemez

Gyapjú kulacstartó – nemez

Ez a kis skandináv jellegű kulacstartó 100%-ben természetes alapanyagból készült (birkagyapjú és egy kis darabka maradék bőr).

Tökéletes védelmet nyújt az üvegkulacsnak, ráadásul a gyapjú kiváló hőszigetelő is, így a meleg teát melegen tartja, a hideget hidegen.

Ha mindenhová viszünk magunkkal ivóvizet a kulacsunkba, rengeteg PET-palackos víz/üdítőital vásárlásától szabadítjuk meg a Földet.

Egy nyomós érv az üvegkulacs használata mellett, hogy számos kutatás kimutatta már, hogy a PET-palackból kioldódnak különböző vegyi anyagok attól függően mit tárolunk benne:

Az etilén-glikol az egyik olyan bizonyítottan beoldódó anyag, amelyet a PET palack gyártásánál alkalmaznak. Kutatások szerint felfedezhetünk még acetaldehid, tereftálsav, izoftálsav és antimon maradványokat is üdítőnkben. Forrás: szelektalok.hu

Üvegkulacsért azonban nem kell egyből a boltokba rohanni vásárolni, hiszen a paradicsomos üveg (vagy bármilyen hasonló) tökéletesen megfelel a célnak. Én évekig azt használtam. 🙂 A képen látható üvegkulacsot én sem vettem, valaha promóciós ajándék volt valakinek és megmaradt, így került hozzám.

A PET-palackkal kapcsolatos magyar nyelvű cikk és doktori értekezés:

http://teo.elte.hu/minosites/ertekezes2015/keresztes_sz.pdf

https://szelektalok.hu/a-bpa-biszfenol-a-pet-palack-vonatkozasaban-elo-tevhit/

nemez gyapjú kulacstartó
nemez gyapjú kulacstartó
nemez gyapjú kulacstartó
nemez gyapjú kulacstartó